U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Foto's

Ik ben ook te vinden op Facebook, Twitter, Linked In 

Systemisch werk en familieopstellingen 

Iedereen beweegt zich dagelijks in verschillende groepen, ook wel systemen genoemd. Denk aan je klas, je werk, je vrienden, je cultuur en je familie. Al deze systemen -met name het familiesyteem- hebben veel invloed op je dagelijks functioneren.  Veel van wat ons vasthoudt of tegenhoudt gaat buiten onze waarneming en bewustzijn om. Als we wisten wat ons in de weg zat, hadden we het namelijk al veranderd.  

 

Volgens Bert Hellinger, de grondlegger van de familieopstellingen, doen zich binnen vrijwel elke familie gebeurtenissen voor die het evenwicht in het systeem verstoren. Een ander in ditzelfde familiesysteem, vaak in een volgende generatie, probeert dit onbewust recht te zetten en raakt daardoor zelf uit evenwicht. Een familieopstelling is een manier om onbewuste patronen zichtbaar te maken, waardoor geblokkeerde energie weer vrij kan stromen. Het helpt je om je weer goed te voelen en om je leven ten volle te kunnen leven. De ene keer is het een klein stapje, de andere keer een reuzensprong, maar elke stap is nodig. Soms voel je direct dat er iets in gang gezet is, of veranderd, een andere keer duurt dat een tijdje. Het resultaat van deze manier van begeleiden is niet meetbaar in getallen, maar voelbaar is het zeker.

 

Een systemisch begeleider gaat uit van de vraagsteller met zijn familiesysteem. Met behulp van poppetjes, blanco A4tjes of personen (representanten genoemd)  worden de personen of zaken die op dat moment en bij deze vraag belangrijk zijn, opgesteld. Patronen en loyaliteiten worden op deze manier zichtbaar. Door de personen van positie te veranderen, komt er een nieuwe kijk op de -vastzittende- patronen. Het gevolg is dat er weer beweging mogelijk is. De vraagsteller ervaart na een opstelling vaak opluchting en ruimte. 

 

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?