U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Oefenen met verschillende vormen van opstellen en het voeren van een systemisch gesprek tijdens de opleiding Systemisch Kindercoach - door Ingrid Dykstra

Foto's

Ik ben ook te vinden op Facebook, Twitter, Linked In 

Welkom bij De Wegverbreding 

Systemische begeleiding voor kind en ouder

Kind

In het leven van een kind  zijn er veel factoren waardoor het uit balans kan raken. Tegenwoordig wordt er al gauw een etiketje op geplakt - vaak met bijbehorende medicatie -, maar wordt een kind hier werkelijk mee geholpen? Veel gedrags- en psychische problemen duiden op een verstoring in het familiesysteem. Een familiesysteem wil namelijk altijd in evenwicht zijn en een kind probeert daaraan op zijn manier bij te dragen, hoe klein het ook is. 

Systemische begeleiding - bijvoorbeeld een familieopstelling - is een goede methode om verstoringen op te sporen en een kind weer rust en harmonie te laten ervaren in het familiesysteem.

 

Ouder

Als volwassene kun je soms ook merken dat je vastloopt. Oude patronen of loyaliteiten, die jou in het verleden hebben geholpen, werken niet meer en houden je nu tegen om voluit te leven. Je hebt bijvoorbeeld het gevoel dat je niet je eigen leven kunt leiden. Of je hebt moeite met het vinden van je eigen plek in jouw familiesysteem. Dit kan je uit balans brengen en ervoor zorgen dat je niet in staat bent om echt van het leven te genieten.

Systemische begeleiding is een manier om patronen en loyaliteiten zichtbaar te maken. Het kan je helpen om jouw plek in je familiesysteem in te nemen. Je moet het zelf willen en doen, maar je staat er niet alleen voor. Je mag om hulp vragen, ook al is dat vaak heel moeilijk. Ik loop graag een stukje met je mee en reik je met liefde een helpende hand om een stapje vooruit te zetten.  

Zelfvertrouwen en inzicht

"Systemische begeleiding en familieopstellingen hebben mij erg geholpen om, na een lastig huwelijk met een ingewikkelde echtscheiding, mijn zelfvertrouwen weer terug te krijgen.

Daarnaast heeft het mij inzicht gegeven in de mogelijke invloeden van adoptie op de ontwikkeling van je identiteit, kortom van je hele zijn."

Rini

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?